Young Professionals

Vragen die ik in gesprekken met Young Professionals regelmatig tegenkom:

  • Waarom heeft de één heel veel energie over om dingen te ondernemen en heb ik dat minder? Waarom komt er soms zo weinig uit mijn handen en hoe krijg ik meer balans in werk en vrije tijd?
  • Wat maakt dat anderen een bepaalde potentie in mij zien, die ik zelf nog niet zie?
  • Hoe leer ik om zaken minder op mezelf te betrekken en los te laten?
  • Waarom zie ik te snel beren op de weg? Ik weet dat ik niet alles 100% zeker kan weten, maar ik wil ook niet zo’n stresskip zijn.
  • Waarom raakt het mij zo als de belangen van verschillende mensen niet overeenkomen. En waarom blijf ik dan maar strijden, terwijl overtuigen al echt niet mijn beste kant is?
  • Hoe leer ik meer van mijn eigen kracht uit te gaan en laat ik me minder leiden door gedachten en gevoelens van anderen?
  • Waarom ben ik soms zo direct en zonder nadenken? Ik wil anderen in hun waarde laten en niet te kort door de bocht zijn. Hoe krijg ik mensen op een professionele manier mee zonder dat ik geïrriteerd raak?
  • Hoe beïnvloed ik mijn collega zodat ik hem stimuleer zelf meer te gaan doen?
  • Wat is de beste manier om om te gaan met ‘rotte appels’? Mensen die niet genoeg doen of op een totaal andere lijn zitten, je moet er mee samen werken maar het liefst ben je die kwijt. Hoe kun je daar toch het beste van maken?

Ben jij een Young Professional met 1 tot 5 jaar ervaring en herken je je in een van bovenstaande vragen? Dan help ik je graag! Ik word regelmatig door bedrijven ingehuurd om professionals te begeleiden door middel van een persoonlijk coachtraject. Ook ben ik actief als trainer en coach in meerdere Jong Talenten programma’s. Daarnaast heb ik veel ervaring met het ontwikkelen en geven van trainingsmodules rondom leiderschapsvaardigheden. Ik ga graag met je in gesprek en om samen te kijken hoe ik jou een stap verder kan helpen in je ontwikkeling als professional!

 

(e-) Coaching

Als professional kun je af en toe behoefte hebben om te sparren. Iemand die je laat nadenken over ‘hoe het ook anders kan’. Die je helpt met de volgende stap in jouw persoonlijke ontwikkeling. In dat geval kan een persoonlijk coachtraject iets voor je zijn. Bij jou op je werk, of juist even weg van de praktijk. En als je een vraag hebt die je even snel wilt voorleggen, ben ik er voor je als e-coach. Samen stemmen wij frequentie, locatie en inhoud af. Bel me gerust voor mogelijkheden. Je kunt ook meer lezen over het e-coachtraject.

 

Jong Talentenprogramma’s

Ben jij als HR professional betrokken bij het werven en ontwikkelen van jonge talenten? Bij meerdere organisaties in diverse branches heb ik jong talentenprogramma’s mogen mede-ontwikkelen en verzorgen. Als trainer of als (e-)coach, afhankelijk van de wens van jouw organisatie. Bel me gerust om samen te kijken wat die wensen zijn en hoe ik daarbij kan ondersteunen.

 

Leiderschapsvaardigheden

Als startend leidinggevende komt er van alles op je af. Je expertise, jouw vakkennis is niet het probleem. Het zijn juist die nieuwe taken en verantwoordelijkheden er omheen die vragen om extra begeleiding en ontwikkeling.  Wat is leiderschap en hoe leid ik mijzelf en anderen? En hoe werkt dat in een team met die diversiteit aan functies, ervaringen en persoonlijkheden? Hoe motiveer ik anderen en hoe geef ik leiding aan verandering? Deze en meer vragen staan centraal tijdens dit een meerdaags programma. Neem gerust contact met mij op. Dan kijken we samen wat je wensen zijn en hoe ik daarbij kan ondersteunen.

Staat jouw vraag er niet bij of wil je mij een andere vraag stellen? Dat kan! Bel me gerust op 06 50 579 573 of mail via info@stiptrainingen.nl Tijdens het geven van trainingen ben ik niet direct bereikbaar maar als je een bericht achterlaat of mailt, neem ik binnen twee dagen contact met je op.

Met StiP krijg je inzicht en vertrouwen in jezelf en in de ander. Als je jezelf meer snapt, herken je signalen zodra het mis dreigt te gaan en kun je werken aan verbetering in omgang met de ander. Je krijgt meer zelfvertrouwen en rust. Je staat steviger, je komt sterker over en anderen weten meer wat ze aan je hebben. Er ontstaat meer begrip voor elkaar, betere samenwerking en uiteindelijk ook meer resultaat.