Voor wie

Ik werk voor en met mensen en organisaties die op zoek zijn naar betere communicatie, samenwerking en leiderschap. Maar niet weten hoe dit aan te pakken. Wat zij met elkaar gemeen hebben, is dat zij ambitieus zijn, willen presteren, leren en ontwikkelen. Soms negeren ze het probleem en soms gaan ze er zelf mee aan de slag. Frustrerend als dat toch niet het gewenste resultaat oplevert! Ik help je graag.

Je bent nooit te jong of te ervaren om aan de slag te gaan met communicatie, samenwerking en leiderschap. StiP is er voor Slimme snelle denkers van 8 tot 14 jaar, Young Professionals en ervaren High Professionals.

Slimme snelle denkers: ontdekken van leiderschap

Kinderen die makkelijk leren en geen moeite hebben met nieuwe materie, lijken het gemak van de wereld te hebben. Als dat echter langdurig zo is, ondervinden ze geen uitdaging. Ze worden onzeker of voelen zich buitengesloten. Dit buitensluiten kan ook daadwerkelijk plaatsvinden. Ze vinden het lastig voor zichzelf op te komen. Door deze onzekerheid en het niet aansluiten met klasgenoten, kan een kind een negatief zelfbeeld krijgen. Mogelijke reacties zijn onderpresteren, faalangstig worden of afzonderen waarbij ze in een vicieuze cirkel raken van ‘het goed willen doen’ maar niet op willen vallen.

Op steeds meer lagere scholen is er passend inhoudelijk lesaanbod voor deze kinderen. In aparte plusklassen worden ‘nieuwe’ vakken aangeboden zoals Spaans, filosofie, wiskunde, muziek, etc. Daardoor leren de slimme sneller denkers iets nieuws en moeten zij weer ergens moeite voor doen.

Ook zoeken veel ouders persoonlijke afstemming met school, leraren en intern begeleiders door uit te leggen hoe hun kind in elkaar zit zodat hij of zij beter begeleid kan worden. En soms gaan ouders zelf aan de slag door met hun kind te praten over faalangst, eigen angsten en onzekerheden. Toch lopen deze ouders nog steeds tegen problemen aan met hun slimme snelle denkers.

Young Professionals: ontwikkelen van leiderschap

Als academisch opgeleide young professional heb je verse kennis van jouw vakgebied. Diploma’s op zak, een aantal jaar werkervaring opgedaan en klaar voor een ambitieuze toekomst. Toch is dat geen garantie voor succes in je carrière. Communiceren, samenwerken, leiderschap. Drie thema’s waar je wel iets van weet. De theorieën ken je vaak wel. Maar waarom is het dan soms nog lastig om duidelijk te maken wat je echt wilt, de regie te pakken en stevig te staan. Ligt het aan jou? Of ligt het aan de ander?

Een collega die je niet meekrijgt, kun je proberen te overtuigen van jouw gelijk. Maar dat voelt al snel als drammen. En je hebt ook geen zin in eindeloze gesprekken die niet tot de kern leiden. Niets doen lijkt ook geen optie want dan kom ook jij niet vooruit en uiteindelijk moet er natuurlijk wel gewoon gewerkt worden. Of ben jij diegene die het zelf maar gaat oplossen? Dan weet je tenminste dat het gebeurt zoals jij het wilt en ben je niet afhankelijk van anderen. Maar voor je het weet sta je alleen aan die kar te trekken en dat voelt ook niet helemaal ok.

In tijden van verandering wordt een steeds groter beroep gedaan op je zelfsturende vermogen. Je wilt je onderscheiden van andere young professionals en werken aan persoonlijk leiderschap maar je wilt ook snel aan de slag. Niet zomaar iets aannemen, maar echt ervaren en snappen.

High Professionals: ontcijferen van leiderschap

Je draait al een aantal jaren mee en verstaat je vak prima. De zogenaamde harde kant, de cijfers, die zitten er wel in. Jouw expertise staat als een huis en anderen weten jou te vinden als ze hulp nodig hebben. Toch komen er af en toe vraagtekens op je pad rondom je werk of andere zaken die spelen.

Mogelijk gaan je vragen over de verbinding met anderen. Je hebt een duidelijke visie en verwacht dat anderen meegaan met nieuwe ideeën. Soms is dat een enorme uitdaging. Sommigen om je heen lijken niet te willen en onderling loopt het ook al niet altijd even lekker.

Of je bent op zoek naar oorzaken van conflicten of gedoe in je team. Je ziet dat het schuurt, maar je kunt er de vinger niet opleggen. Je wilt stappen maken en weet niet goed waar je moet beginnen. En je weigert je neer te leggen bij ‘tja, zo doen we dat hier nou eenmaal…’ Hoe kun je anderen motiveren zodat ze gezamenlijk aan de slag gaan en dat jouw visie een gedragen visie van het team wordt?

Je hebt het druk, wilt naar dat next level en hebt er eigenlijk geen tijd voor. Maar niets doen lijkt geen optie, zo kom je niet verder. Sterker nog, het voelt als achteruit gang.

Herken je je in een van deze profielen en wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om samen aan de slag te gaan.

Je kunt ook direct contact met mij opnemen. Bel me op 06 50 579 573 of mail via info@stiptrainingen.nl Tijdens het geven van trainingen ben ik niet direct bereikbaar maar als je een bericht achterlaat of mailt, neem ik binnen twee dagen contact met je op.

Met StiP krijg je inzicht en vertrouwen in jezelf en in de ander. Als je jezelf meer snapt, herken je signalen zodra het mis dreigt te gaan en kun je werken aan verbetering in omgang met de ander. Je krijgt meer zelfvertrouwen en rust. Je staat steviger, je komt sterker over en anderen weten meer wat ze aan je hebben. Er ontstaat meer begrip voor elkaar, betere samenwerking en uiteindelijk ook meer resultaat.