Wie is StiP

School- en studietijd

Mijn naam is Sandra Kamp. Op de basisschool was ik een ‘snelle leerling’. Leerde makkelijk, haalde hoge cijfers en was halverwege het schooljaar al begonnen met de taal- en rekenboeken van hogere klassen. Klinkt goed, zou je zeggen. Maar niets is minder waar. Als wij een opdracht af hadden, moesten we deze laten nakijken bij het bureau van de meester. Voor mijn gevoel stond ik daar het hele schooljaar. Ik wilde niet opvallen en had geen uitdaging. Voelde me onzeker en klein. En ik wist niet wat er mee te doen.

Een VWO diploma en twee studies verder. Als middle-manager aan de slag bij een internationaal bedrijf. Daar stond ik dan met al mijn diploma’s. Leidinggeven, stevig voor een groep staan, laten weten wat ik belangrijk vind…hoe doe ik dat? De kwartjes vielen pas jaren later toen ik een managementtraining leiderschapsvaardigheden volgde. Had ik dit maar eerder geweten!

Professionele achtergrond

Met een bedrijfseconomische achtergrond heb ik 20 jaar ervaring in leidinggevende en adviserende rollen, als manager van een team, organisatieadviseur of projectleider.

Toen ik 15 jaar in het financiële vak had gewerkt, wilde ik het anders. Ik was voor mijn gevoel te vaak bezig met het verleden (gerealiseerde financiële cijfers) en te weinig met de toekomst. Ik wilde aan de slag met wat er vanaf nu effectiever kan. In 2012 heb ik het roer omgegooid. Ik heb de vakopleiding tot communicatie- en gedragstrainer gevolgd en mijn diploma behaald via de School voor training van Karin de Galan. Ik ben geregistreerd en erkend trainer bij de Nederlandse Orde van Beroepstrainers (NOBTRA). Tevens ben ik als E-coach en trainer verbonden aan het DIY (Do It Yourself) online platform Woosh5 waar je kunt werken aan je mentale fitheid.

Sandra Kamp

Expertise

Op basis van eigen ervaringen is mijn focus op communicatie, samenwerken en leiderschap ontstaan. Ik werk regelmatig met anderen die tegen hetzelfde aanlopen als waar ik destijds mee worstelde. Ook als moeder van twee slimme pubers herken ik de onzekerheid waarin een kind terecht kan komen als het op sociaal gebied niet vanzelfsprekend gaat.

Mijn kracht zit in de combinatie van trainersvaardigheden en resultaatgerichtheid. Zakelijk maar met een persoonlijke benadering.  Ik houd van praktisch en wil dingen graag snappen. Durf vragen te stellen. Kritisch, maar met inlevingsvermogen en denkend vanuit de ander. Serieus, maar met humor.

Visie en werkwijze

Ik geloof er in dat je eerst jezelf moet snappen en vertrouwen voordat je een ander kunt snappen en vertrouwen. Door opvoeding, ervaring, opleiding, cultuur, geloof en onze waarden, normen en vooroordelen zijn wij allemaal verschillend van elkaar. Pas als je zelf snapt hoe jij in elkaar zit, kan je de ander leren begrijpen. Inzicht in jezelf en in anderen geven zelfvertrouwen en helpen om je te ontwikkelen en zijn de basis van samenwerken en communiceren.

Daarbij vind ik het belangrijk te kijken naar wat er anders of beter kan, vanuit de eigen competenties van mensen. Iedereen communiceert en werkt namelijk vanuit een positieve intentie. Inzicht in de ander is echter belangrijk om de intentie te snappen. Wat drijft de ander en wat is dan die intentie?

Ik werk progressiegericht, een op de wetenschap gebaseerde werkwijze waarbij de groeimindset wordt gestimuleerd, er aandacht is voor de stappen die gezet worden en waar de focus ligt op wat mensen al goed kunnen. Daarnaast geloof ik er in dat trainingen alleen werken als ze persoonlijk en praktisch zijn. Een kunstje leren is niet structureel en niet effectief. Het gaat erom wat jij lastig vindt in jouw dagelijkse praktijk. Een Succesvolle training is Praktisch. En Persoonlijk.

 

Neem gerust contact met mij op. Ik luister graag naar je vragen en bespreek samen met jou hoe ik je kan helpen.