High Professionals

Vragen die High Professionals mij stellen:

  • Ik ben zelfstandig ondernemer en op zich heb ik voldoende opdrachten maar ik wil een stap verder. Op dit moment heb ik niet voldoende zicht op wat mij waardevol maakt voor een opdrachtgever. Welke competenties zijn sterk ontwikkeld en welke ontbreken nog? Wat brengt mij naar dat next level?
  • Ik bots regelmatig met anderen in mijn team en ik kan er niet precies de vinger erop leggen wat ik hierin zelf teweegbreng. Ik voel me zeer onprettig bij deze situatie en zou graag inzicht willen in de oorzaak van dergelijke conflicten en tools nodig om er mee om te gaan.
  • Ik voel me niet op mijn gemak als ik een presentatie houd voor een groep mensen. Ik weet alles van de inhoud maar ik merk dat ik me te veel bezig houd met ‘hoe sta ik hier eigenlijk?’ en ‘zijn de anderen wel geboeid door wat ik zeg?’
  • Ik ben toe aan een vervolgstap in mijn carriere, ik wil breder kijken. Tot nu toe kwam alles op mijn pad en nu wil ik echt weten wat er bij mij past. Zodat ik met overtuiging kan zeggen ‘dit ben ik en dat kan ik’
  • Ik heb een duidelijke visie, ben druk en heb regelmatig nieuwe ideeën. Mijn team daarin meekrijgen is vaak een enorme uitdaging. Sommige medewerkers blijven hangen in het verleden. Lijken niet te willen. Onderling loopt het ook niet altijd even lekker. Ik wil graag stappen maken met mijn team, maar weet niet waar te beginnen. Hoe kan ik medewerkers motiveren zodat ze gezamenlijk aan de slag gaan en dat mijn visie een gedragen visie van het team wordt?

Herken je je in deze vragen? Dan help ik je graag. Heb je een vraag die er niet bijstaat en wil je weten of ik iets voor je kan betekenen? Neem dan gerust contact met me op. Mail me op info@stiptrainingen.nl of bel mij op 06 50 579 573.

Deze vraagstukken vragen om zelfreflectie, even sparren of out-of-the-box nadenken over ‘hoe het ook anders kan’. Soms is een persoonlijk (e-)coachtraject een passende oplossing voor jouw vraag. Als de situatie het hele team betreft waarin je werkt, dan is de kans groot dat teamontwikkeling nodig is. En soms heb je behoefte aan een ervaren facilitator.

 

(e-) Coaching

Als High Professional kun je af en toe behoefte hebben om te sparren. Iemand die je laat nadenken over ‘hoe het ook anders kan’. Jouw expertise en vakkennis staat als een huis, daar gaat het niet over. Juist die dingen die er omheen spelen, leveren je nogal eens vraagtekens op. In dat geval kan een persoonlijk coachtraject iets voor je zijn. Bij jou op kantoor, of juist even weg van de praktijk. En als je een vraag hebt die je even snel wilt voorleggen, ben ik er voor je als e-coach. Samen stemmen wij frequentie, locatie en inhoud af. Bel me gerust voor mogelijkheden. Je kunt ook meer lezen over het e-coachtraject.

 

Teamontwikkeling

Als leidinggevende van een team kom je verschillende situaties tegen waarin het niet loopt zoals je wilt. StiP heeft ruime ervaring met het ontwikkelen van teams in uiteenlopende branches. Thema’s die regelmatig aan de orde komen zijn:

  • Een open en vertrouwde sfeer in het team. Soms zijn er afspraken gemaakt tijdens het teamoverleg, iedereen is akkoord en niemand heeft tegen gestemd. Maar in de praktijk werkt het gewoon niet. Dat is frustrerend! Waarom begrijpt die ander het niet en hoe ga je in gesprek met hem of haar, terwijl je je mateloos irriteert aan dat gedrag? En waarom irriteer je je überhaupt zo aan diegene?
  • Hospitality en klantgericht werken. Het succes van het team hangt af van de ervaringen die klanten hebben door jullie werk. En het werk dat jij doet, is voorwaarde voor een goede ervaring. Maar wat als collega’s een andere manier van werken hebben, waar jij niet achter staat? Wie bepaalt wat goed is of slecht? En wat kan je nog meer doen dan waar jij voor geleerd hebt om die klantervaring positief te beïnvloeden?
  • Van brandjes blussen naar toekomstgericht werken. Het team werkt al een tijd samen en het eigenlijk gaat best goed. Als er iets vervelends aan de hand is dat het werk in de weg staat, wordt de situatie besproken en kunnen jullie weer verder. Het valt alleen wel op dat dit steeds vaker voorkomt. En soms lijkt het alleen wel alsof er meer tijd wordt besteed aan brandjes blussen dan aan het echte ‘werken’. Dat is frustrerend en zonde van de tijd! Maar hoe kom je uit die flow bij gebrek aan tijd, er is altijd wel iets te doen.

Heb je een andere vraag over jouw team of wil je mij een situatie voorleggen en weten of en hoe je daarmee aan de slag kunt? Neem contact met mij op, ik help je graag.

 

StiP faciliteert

Focus en scherpte tijdens een event of teamdag. Soms wil of kan je deze rol niet zelf op je nemen, door de positie die jij in de organisatie hebt. Of omdat externe expertise nodig is. Voor een professionele facilitator kun je danterecht bij StiP. Ik heb ervaring als dagvoorzitter bij diverse klantenevents (100-250 gasten) en meerdere medewerkersdagen (100-500 mdw). Als procesbegeleider ondersteun ik regelmatig tijdens kaderbijeenkomsten, teambijeenkomsten en budgetpresentaties.

Lees meer over de klantervaringen of neem gerust contact met mij op. Ik denk graag mee over het ontwerp van het event of teamdag!

Staat jouw vraag er niet bij of wil je mij een andere vraag stellen? Dat kan! Bel me gerust op 06 50 579 573 of mail via info@stiptrainingen.nl Tijdens het geven van trainingen ben ik niet direct bereikbaar maar als je een bericht achterlaat of mailt, neem ik binnen twee dagen contact met je op.

Met StiP krijg je inzicht en vertrouwen in jezelf en in de ander. Als je jezelf meer snapt, herken je signalen zodra het mis dreigt te gaan en kun je werken aan verbetering in omgang met de ander. Je krijgt meer zelfvertrouwen en rust. Je staat steviger, je komt sterker over en anderen weten meer wat ze aan je hebben. Er ontstaat meer begrip voor elkaar, betere samenwerking en uiteindelijk ook meer resultaat.